VW Hamme 3 – 1 KVC Jong Lede

De jonge ploeg van Jong Lede heeft geen punt(en) kunnen behalen op het veld van titelkandidaat Hamme, maar mag zeker terugblikken op een sterke tweede helft. Helaas nekken 2 scheidsrechterlijke dwalingen hen.

Groen-wit komt het sterkst uit de startblokken. Een goede actie tussen Jelle Hornick en Emir Suma eindigt met een voorzet van laatstgenoemde. Een Hamse voet voorkomt onheil (4′). De thuisploeg neemt geleidelijk de wedstrijd over. Op vrije trap redt Bart een eerste keer de meubelen (18′). Amper later wordt (alweer discutabel) handspel bestraft met een penalty. Smet laat het geschenk niet liggen (22′). Jong Lede krijgt het moeilijk om nog tot vlotte combinaties te komen. Bij een vrije trap centraal voor doel doen de vuisten van Bart het nodige werk (32′). Naarmate de rust in zicht komt, wordt Jong Lede ietwat dreigender. Een knappe aanval kent geen succes en uit de counter verdubbelt Mory de score. Geen 1-1, maar wel een 2-0 bij de rust.

Trainer Verstraeten prijsde zich gelukkig thuis te mogen spelen wegens de betere staat van het veld. Naarmate de steeds dikker vallende sneeuw het terrein gladder maakt, komt Jong Lede meer en meer in de wedstrijd. Na een uitbraak van Jelle Hornick besluit Jelle De Crick in het zijnet (49′). Even later knalt Emir Suma naast (57′). Hamme kan Bart niet echt meer bedreigen. Acht minuten voor het einde van de reguliere speeltijd brengt Emir de spanning terug in de wedstrijd (82′). De bezoekers ruiken een gelijkspel en gaan er voluit voor. Doelman Van Haver neutraliseert een poging van Jelle De Crick (84′). De thuisploeg is op de counter aangewezen. Wanneer Bashir meters buitenspel richting Bart mag snellen, doet hij uiteindelijk de netten trillen en zorgt voor een geruststellende voorsprong.

Supporters van Hamme en zelfs de controleur van de 1ste assistent beaamden dat het duidelijk offside was. Terecht protest levert enkel een gele kaart voor Bart op (87′). Geen 2-2, wel een 3-1. Beetje een weerspiegeling van de fase net voor de rust. De ingevallen Koen De Waele mikt nog op doelman Van Haver, maar het scorebord flikkert niet meer. In een tweede helft waar vrijwel geen onderbrekingen waren, fluit de vrouwelijke ref pas af na 97 minuten (!!!). Al bij al toch een verdienstelijke wedstrijd van groen-wit. Sommige factoren zijn echter bepalend voor het eindresultaat. Hiertegen kan je niks inbrengen.