KVC Jong Lede 0 – 1 KVK Westhoek

De sinds vorige week nieuwe co-leider haalt op een diefje in de slotfase de driepunter binnen. De Westvlamingen wonnen hun laatste 4 uitwedstrijden en veelal in de absolute slotfase. Na 95 minuten werd bewezen dat er nog zekerheden in het leven bestaan want ook nu besliste het enige doelpunt kort voor affluiten over winst en verlies. Meteen dus een vijfde uitwedstrijd op rij die gewonnen werd.

Bij Jong Lede treden Jari Bauwens (kwetsuur) en Robbie Ringoet (schorsing) terug aan. Meteen wat meer ervaring in de ploeg.
Westhoek, dat zijn thuiswedstrijden op kunstgras speelt en dus niet echt happy was met de (slechte) staat van het veld, grijpt Jong Lede toch meteen naar de keel. Druk en overwicht inderdaad, maar kansen pur sang eigenlijk niet. Guerioune knalt van op links voorlangs (9′). Een paar vrije trappen zorgen voor geharrewar in de 16, waarbij Bart één luttele keer de vuisten dient te gebruiken. Op het kwartier countert groen-wit op een knappe manier. Jelle De Crick naar Jelle Hornick, terug tot bij hem, maar de knal zoeft over. De rust is bijna in zicht wanneer een vrijstaande Scholaert aan de 2de paal een voorzet vanop rechts toch nog naast mikt (38′).

De tweede helft is amper op gang gefloten wanneer Tobias De Smet op de lijn kan redding brengen op de afvallende bal. Uit de hoekschop ontstaat er een heet standje, maar concreet levert dit niets op. Dit is echter het sein tot een langdurig Leeds overwicht. De al bij al vrij bleke leider heeft het moeilijk met de kort opzittende thuisploeg. Kansen vallen er wel niet te noteren. Een kwartier voor affluiten brengt de ingevallen Mauritz De Waele vanop links de bal voor. De mee opgerukte Jari Bauwens kopt nipt over de dwarsligger (75′). Het lijkt er op dat een lokaal doelpunt eerder een feit zou zijn. Dit feit komt akelig dichtbij wanneer een,zich doorzettende Niels Enow op de paal besluit (81′). De bezoekers kruipen door het oog van de naald en zouden al tevreden zijn met een gelijkspel. Jammer voor Jong Lede is er het terugkerend feit dat Westhoek steeds de winning goal maakt in de slotfase. Een vrije trap raakt via het hoofd van Jari Bauwens dit van Gallo en de bal verdwijnt tegen de netten (88′). Deze pech maakt de nederlaag nog zuurder.

Toch mag het gezegd worden dat Jong Lede een sterke collectieve prestatie heeft neergezet. Hoopvol in elk geval voor de terugronde, die zondag start met een uitwedstrijd op Stekene, weliswaar ook een ploeg in goede vorm.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven