KVC Jong Lede 1 – 1 HO Wolvertem-Merchtem

Dit ‘kelderduel’ eindigt al bij al in een billijk gelijkspel. Wel was er een enorme consternatie bij de strafschop die de bezoekers ‘kregen’ van een vrij zwak leidend trio.
De rij (langdurig) gekwetsten wordt elke week langer. Dit betekent vandaag dat er een onuitgegeven (zeer jonge) verdediging op de sompige grasmat staat. Het moge gezegd worden, ze deden dit uitstekend. Voor Wannes Van Langenhoven meteen een vuurdoop in het eerste elftal op competitieniveau.

Perfect begin voor Jong Lede want na amper drie minuten snelt Emir de linkerflank af, brengt tot bij Wout die eenvoudig binnen tikt. De wedstrijd wordt dan vooral gekenmerkt door stevige duels, maar academisch voetbal wordt er niet meteen gebracht. Kansen zijn dus zeer schaars, alhoewel de meeste dreiging van de thuisploeg uit gaat. Halverwege de eerste helft zet Robbie van op rechts voor, de inlopende Wout doet de dwarsligger trillen. Een kantelmoment, want een dubbele voorsprong zou bijna zeker 3 punten hebben opgeleverd. Na een knappe combinatie kopt Miel de bal breed in de 16, maar Wout kan er net niet bij (28′). De wedstrijd kabbelt verder, strijdlust is er langs beide zijden. Kansen vallen er echter niet meer te noteren. Kort voor de rust eisen de bezoekers een strafschop. De ref gaat er niet op in, maar wordt door kapitein Vandevoorde 3 minuten lang gebrainwashed. Een kantelmoment.

De tweede helft heeft identiek dezelfde kenmerken als de eerste. Sensatie echter op minuut 54. Jelle De Crick breekt uit, volgens de ref met de hand, maar hij legt de bal buiten de 16. Op aangeven van de 1ste assistent, herziet hij zijn mening en kent Wolvertem-Merchtem een strafschop toe. Een kantelmoment (ergens compensatie voor eind eerste helft ?). Bart naar de goede hoek, tevergeefs.
De gelijkmaker bezorgt de bezoekers een boost. Bart redt tweemaal de meubels. Jong Lede raakt niet echt meer in het doelgebied van Deloose. De erg inconsequent leidende ref zorgt dan voor zoveel frustraties op de Leedse bank, dat zowel de T1 als de keepertrainer met rood achter de omheining vliegen. Kort voor affluiten staat Perrault moederziel alleen in oog met Bart. Onbegrijpelijk mikt hij naast (85′). Een beetje rechtvaardigheid. De wedstrijd eindigt in het grootste tumult. De 1-1 blijft op het bord staan.