KVC Jong Lede 2 – 5 KSC Blankenberge

Opnieuw een zware nederlaag voor Jong Lede, maar de cijfers geven geen realistisch beeld weer.
Eerst toch even vermelden dat groen-wit echt wel in de hoek zit waar de klappen vallen. De klappen zijn dan de vele (langdurig) gekwetste basisspelers. Vandaag wordt dit geïlustreerd door het volgende: Tim Van Den Eeckhout, net terug uit kwetsuur, overleeft de opwarming niet. Bij de rust dient Nicolas Van Peteghem het strijdtoneel te verlaten met een gekwetste enkel. Kwartier voor affluiten, toen de thuisploeg al 3 vervangingen had gedaan, loopt Jari Bauwens, ook net terug uit een relatief lange blessure, een letsel op, waardoor de wedstrijd zelfs met 10 verder dient gezet te worden. Komt daarbij ook nog dat de 2 gele kaarten vandaag directe gevolgen hebben voor de uiterst belangrijke thuiswedstrijd volgende week, tegenstander is dan Wolvertem-Merchtem. Dit zwarte beest zal moeten verslagen worden zonder Ilian Favoreel en Robbie Ringoet. Allemaal sterkhouders dus. Eén zekerheid, het zal volgende week nog een jeugdiger elftal zijn.

De wedstrijd zelf dan. De studieronde, waarin Jong Lede zeker de best combinerende ploeg is, duurt 27 minuten en omvat helemaal niets van gevaar. Blankenberge zet dan zijn eerste counter op, hun sterk wapen, en Longueville kan de voorzet van op rechts simpel binnen tikken (27′). De studieronde hervat zich zowaar. Tot minuut 36. Ilian begaat dan een fout in de 16 en Vanhaecke trapt de strafschop feilloos binnen. Kort voor het einde van de eerste helft kopt Jari over de kruising. Eigenlijk geen kansen, meer dan een evenwichtig spelbeeld en toch aankijken tegen een dubbele achterstand.

De tweede helft wordt met goede moed aangevat. Na 3 minuten mag Jong Lede een kruis maken over eventueel puntengewin. Opnieuw een bezoekende counter, voorzet van op rechts, Longueville opnieuw simpel binnen tikken (48′). Groen-wit combineert zeker niet onaardig, maar de scherpte en de zuiverheid ontbreken. Kort voor het uur een hoekschop. Drie pogingen tereke vinden een bezoekend been in de weg. Op counter, uiteraard, snelt Neu iedereen voorbij en lobt Bart (56′). De eerredder valt er niet veel later via de ingevallen Wout Verkimpe (64′). Helaas, amper een minuut later al, plaatst Neto een vrije trap recht in de kruising (65′). Even leek er nog iets mogelijk, niet dus. Jong  Lede blijft echter niet als een geslagen hond achter. Inzet, verbetenheid, drive, blijven zeker aanwezig. Emir knalt over (76′). Jelle Hornick mikt een vrije trap amper over de dwarsligger (79′). Groen-wit valt dan met 10 en blijft nog het best combineren. Emir zet een enorme solo op, behoudt het overzicht, bedient Jelle Hornick en die laat doelman Van Volcem kansloos (84′). Minder dan een minuut later lanceert Emir Jelle. Doelman Van Volcem voorkomt erger. Meteen de laatste sensatie van een wedstrijd die, gezien alle omstandigheden, zeker niet als zielloos mag omschreven worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven