Erpe-Mere United 3 – 2 KVC Jong Lede

Wedstrijd die enkel kon ‘bekoren’ omwille van de inzet van beide ploegen. Voetballend werd er echter weinig van terecht gebracht. Knokken is eerder de juiste omschrijving. Helaas gebeurde dit ook letterlijk achter de omheining.

De eerste helft duurde dan ook 10 minuten langer, ook al omwille van een zware kwetsuur van een thuisspeler die zijn knie verdraaide. Ideale start voor Jong Lede, want na minder dan 1 minuut pegelt Nicolas Van Peteghem de bal in de rechter kruising. De vreugde is echter van zeer korte duur. Lammens gaat makkelijk door de Leedse verdediging en zorgt voor de gelijkmaker (4′). Nicolas probeert het 2 keer vanop afstand, telkens niet binnen het kader. Aan de overkant mikt Lammens nipt naast de paal (24′). Nog geen minuut later kan Lammens een voorzet vanop rechts simpel binnen tikken (25′). Het laatste wapenfeit van de eerste helft is er al op het halfuur. Marmitte knalt naast. Jong Lede verhoogt dan wel de druk, maar buiten een drietal gevaarloze hoekschoppen levert dit niets meer op.

Was er in de eerste helft nog iets te beleven, dan kan dit niet gezegd worden van de tweede. Groen-wit komt scherp uit de kleedkamers, maar wordt koudweg gepakt op counter. Lammens, uit een schuine hoek vanop rechts, knalt de thuisploeg op een geruststellende voorsprong (55′). Jong Lede probeert snel de aansluitingstreffer te netten, helaas zonder veel overleg. Gebrek aan precisie bij de laatste voorzet kan hieraan toegevoegd worden. Verder wordt uit perfect getrapte hoekschoppen doelman Gabriel nooit in de problemen gebracht. Plots toch nog eens schrikken wanneer Van Der Haegen de paal treft (65′). Alhoewel men uiteraard probeert te voetballen langs beide zijden, kan er toch niet gezegd worden dat dit effecief gebeurt. Niet echt gelukte combinaties, eerder de bal naar voor trappen en hopen op …, is nu niet iets wat het wedstrijdniveau omhoog krikt. Op deze manier haalt Erpe-Mere dan ook probleemloos het einde. De blessuretijd (3′) is al even gevorderd wanneer Emir Suma uithaalt. Doelman Gabriël bokst weg (92′). In de slotseconde mildert Jong Lede nog, maar wanneer de thuisploeg aftrapt, maakt de ref een einde aan deze derby.
Hoeft het gezegd dat Lede een slechte zaak doet. Verzachtende omstandigheden blijven de afwezigheid van de routiniers, de sterkhouders. Volgende week komt het sterke Blankenberge op bezoek. Een hard eitje, maar ook deze worden gepeld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven