KVC Jong Lede 1 – 0 S.K. Pepingen-Halle

Draak van een wedstrijd, waarvan enkel onthouden wordt dat de drie punten in Lede zijn gebleven.
De zware nederlaag van vorige week heeft toch wat sporen nagelaten op vlak van vertrouwen, want dit was vandaag bij een aantal spelers toch wel een beetje te zoeken. Veel kansen zijn er niet geweest, wel voor beide teams een aantal hoekschoppen, vrijwel alle zonder direct gevaar.

De eerste mogelijkheid is voor Jong Lede. Doelman Vandervorst kent geen problemen met het afstandschot van Nicolas Van Peteghem (12′). Op het kwartier haalt Wout Verkimpe, op hoekschop, uit met een knappe omhaal. Vandervorst haalt de bal van onder de lat. Emir Suma, rukt op richting Vandervorst, de bezoekende doelman brengt redding met de voet (25′). Op een scherpe voorzet van Wout is niemand op de juiste plek om binnen te duwen (28′). Jong Lede komt dan toch op voorsprong wanneer Vanderhaegen een voorzet van op links in eigen doel besluit (32′). De bezoekers willen meteen de bordjes in evenwicht brengen, doch Bart Meulewaeter is hierin de storende factor. Eerst duwt de Leedse doelman een schot richting rechterhoek in hoekschop (33′) en kort voor de rust tipt hij over doel (44′).

De tweede helft is de spektakelwaarde ver te zoeken, tenzij regelmatige opstootjes onder de factor spektakel kunnen gecatalogeerd worden. Het overwicht is duidelijk voor Pepingen-Halle, maar de Leedse verdediging staat pal. Bart is dan ook maar 1 keer echt tussenbeide moeten komen (56′). De uitbraken van groen-wit zijn echter te overhaast, te ongecoördineerd om voor een geruststellend 2de doelpunt te zorgen. Doelgevaar (buiten wat ‘hete’ standjes in de 16) is er concreet niet meer en dus wordt een vrij nerveuze, spektakelarme wedstrijd afgesloten met een krappe Leedse zege, waardoor er opgelucht kan uitgekeken worden naar de derby van volgende week, met name de verplaatsing naar Erpe-Mere United.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven