KFC Wambeek-Ternat 6 – 1 KVC Jong Lede

Is het een spreuk, een gezegde, een parabel ? Whatever, vandaag was ‘als een warm mes door de boter’, toepasselijk. De betekenis ? Als iets zeer gemakkelijk gaat.
Eerst toch even meegeven dat zaterdag Jari Bauwens zich kwetste op training, waardoor de zoveelste ancien dit seizoen uitvalt, telkens van langdurige aard. Hoeft het gezegd dat de ervaring opnieuw voor een stuk verdwijnt. Hierdoor krijgen uiteraard youngsters hun kans, maar teveel is teveel.

Dit blijkt al na 1minuut en 34 seconden. El Abed mag zo maar door de verdediging wandelen en tegen zijn geplaatste bal in de verste hoek heeft Bart niks in te brengen. Jong Lede probeert snel te herstellen van deze opdoffer en wanneer Jarne Rosschaert bij een balrecuperatie de bal met enorm veel gevoel in de kruising mikt, is alles te herdoen (9′). Helaas is dit van extreem korte duur. De thuisploeg trapt af, wandelt door de verdediging en nu is het Kaba die even simpel scoort als zijn ploeggenoot (10′). Het goed gevoel heeft amper een paar seconden geduurd. Jong Lede is volledig het noorden kwijt. Bart voorkomt met vuistwerk een vroege beslissing (12′). Marchoul treft de binnenkant van de paal (13′). Kaba brengt voor van op rechts, Bart haalt van onder de lat (22′). Tot overmaat van ramp valt dan ook Robbie Ringoet uit (34′). Marchoul verzilvert in dezelfde minuut een voorzet van Kaba (34′). De kelk is nog niet tot op de bodem geledigd, want op slag van rust scoort Marchoul zijn 2de (45′).

De tweede helft start identiek aan de eerste. In minuut 46 nog duwt Kaba de voorzet vanop links tegen de touwen. Nog voor het uur is het opnieuw prijs. Pinon door het hart van de verdediging en 5 wordt 6 (58′). De thuisploeg lost dan wat de teugels, waardoor Jong Lede nog een aantal mogelijkheden tot scoren heeft. Perfecte voorzetten worden niet afgewerkt, net te kort, niet op de juiste plaats, …
Ook Wambeek-Ternat heeft nog wat gevaar in de tank, maar doet de netten niet meer trillen. De afstraffing is dan al overduidelijk. Zijn er excuses ? Toch wel, wanneer de gemiddelde leeftijd zeer laag is, kan dit (hopelijk maar 1 keer) gebeuren. Evenwel start een wedstrijd van zodra de ref deze op gang fluit. Concentratie is dan wel al vereist.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven