KVC Jong Lede 0 – 2 KV E. Aalter

Jong Lede delft het onderspit omdat het niet scherp genoeg is in de zone van de waarheid. Op 10 minuten tijd (kort na de rust) prijkt er plots een 0-2 achterstand op het scorebord. Dit geeft Aalter de mogelijkheid om in een groot blok te verdedigen en uit te breken wanneer kan.

De thuisploeg dient het te stellen, naast de langdurig gekwetsten, zonder Jelle De Crick die vorige week in Grotenberge een krachtige ellenboog in de ribben kreeg, waardoor er 2 braken.
De aanvangsfase is zeker groen-wit getint. Op hoekschop belandt de omhaal van Jari op een bezoeker (2′). Een mooie aanval loopt o.a. via Wout tot bij Thibau, maar meer dan een hoekschop zit er niet in (6′). Nicolas probeert het vanop afstand, maar doelman Rogiest laat zich niet verrassen (12′). Na een scherpe voorzet vanop links van Jelle Hornick, belandt de bal in hoekschop. Jari kopt amper over de kruising (16′). Jelle heeft een fenomenale solo in de benen, de bal tot bij Jarne, maar zijn plaatsbal wordt ontzet (18′). De eerste helft is al een half uur ver wanneer Aalter zijn eerste echte gevaar creëert. Nou ja, Bart probeert weg te trappen, verslikt zich, waardoor het doel plots leeg is. De lob strandt echter over de dwarsligger. De thuisploeg versiert nog een aantal hoekschoppen, helaas zonder succes.

De tweede helft is er aanvankelijk een zelfde spelbeeld. Nicolas dropt de bal over de verdediging, Thibau viseert de paal (48′). En dan volgen er 2 doodsteken op korte tijd. Op hoekschop torent Sucaet boven iedereen uit en kopt in de verste hoek de bezoekers op voorsprong (49′). Jong Lede gaat meteen op zoek naar de gelijkmaker, maar wordt vrij snel koudweg gepakt. Hoornaert kan voorzetten vanop links en de inlopende Vercauteren tikt binnen (59′). Jong Lede vindt dan de juiste opening niet om de wedstrijd terug spannend te maken. Thibau treft nog eens de paal, maar uiteindelijk loopt het altijd mis bij de laatste voorzet. Aalter trekt zich volledig terug op de eigen helft en kan naar hartelust counteren. Ook hier laat de afwerking te wensen over. Aan goede wil en inzet geen gebrek vanwege de lokalen, maar de bal, die vorige week telkens goed viel, heeft nu een omgekeerde reacie en dus is een toch wel pijnlijke nederlaag het gevolg. Vorige week misschien iets te veel gekregen en nu iets te weinig. Is op het einde van het seizoen de balans niet steeds in evenwicht ?