E. Elene-Grotenberge 0 – 2 KVC Jong Lede

Jong Lede behaalde een licht gevleide overwinning, met vooral dank aan Bart Meulewaeter die een paar keer de meubels redde.
Een verplaatsing naar bekersensatie Elene-Grotenberge is niet meteen een sinecure en dat blijkt al vanaf minuut één. Op vrije trap kopt een vrijstaande Van Schoors onbegrijpelijk naast (1′). De thuisploeg pakt uit met een enorme power-play en staat niet toe dat Jong Lede ook maar één deftige combinatie op poten zet. Raar maar waar, toch zijn het de bezoekers die de score openen. Thibau Dierickx wordt de diepte in gestuurd en plaatst de bal naast doelman Engelbinck (had nog een kort Leeds verleden) (9′). Tegen de gang van het spel in wordt dit in sporttermen genoemd.

De blauwe druk blijft en wanneer Jarich Hellinckx (een langer Leeds verleden) de bal over Bart Meulewaeter lepelt, komt groen-wit goed weg omdat het doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel (14′). Denis dwingt op vrije trap Bart tot een super reflex om diens netten schoon te houden (17′). Elene-Grotenberge hanteert steevast de lange bal over de Leedse verdediging en blijft zo druk zetten. Jong Lede kent dan toch een iets sterkere periode. Op hoekschop besluit Thibau in één tijd op doel, maar een been verhindert een verdubbeling van de voorsprong (25′). Die volgt er even later toch. Opnieuw kan Thibau de diepte in duiken van op rechts. Wout Verkimpe (vorige week figuur van de week in HLN) is goed gevolgd. Thibau wil graag zijn doelpuntensaldo de hoogte in jagen, maar besluit op Engelbinck. Deze kan de bal niet klemmen en Wout, nog steeds op post, scoort zijn derde doelpunt in 2 weken (33′). De thuisploeg blijft druk zetten en een hels tempo ontwikkelen maar Bart wordt niet meer bedreigd  voor het rustsignaal.
De tweede helft start toch wel iets rustiger, mede omdat de thuisploeg hetzelfde tempo van de eerste helft niet meer kan evenaren. Bart ranselt een kopbal van Hellinckx uit de hoek (55′). Thibau snelt weg op links, kiest de korte hoek, maar Engelbinck gaat gepast plat (60′). De wedstrijd wordt stilaan bitsiger. Jelle Hornick wordt 2 keer onderuit gehaald (problemen met de onderrug tot gevolg). Nog straffer zijn de fouten op de ingevallen Jelle De Crick.

Tot 3 keer toe wordt hij zwaar toegetakeld, de laatste keer zelfs met een elleboog recht in de milt. De vijf gele kaarten voor de thuisploeg illustreren de meer dan bitsigheid. Het woord ‘beenhouwer’ dat men van achter de omheining hoort, is meer  toepasselijk. Mooi, academisch voetbal is het zeker niet meer nu, maar de spanning mag er wel zijn. Elene-Grotenberge is stilaan door zijn beste krachten heen. Jong Lede komt er regelmatig uit, maar kansen zijn er niet echt. Op vrije trap plaatst Nicolas Van Peteghem het ronde ding amper over (79′). Op een afgeweken schot kan Bart toch nog terugduiken tot de juiste hoek en zijn vingertoppen duwen in hoekschop (87′). Nicolas probeert het van heel ver omdat Engelbinck buiten de 16 staat. Half metertje over de dwarsligger (89′). Een (terechte) blessuretijd van ruim 6 minuten verandert niets meer aan de score. Jong Lede behaalt zo 6 op 6, scoort 5 keer in 2 wedstrijden en haalt zijn 2de opeenvolgende clean sheet binnen. Plaats 7 in de rangschikking is de beloning.

Volgende week is Aalter te gast. Deze ploeg staat onder zijn waarde gerangschikt en is zeker een te duchten tegenstander. Afwachten of Robbie Ringoet (liesblessure na 33′) en Jelle De Crick (milt) speelklaar geraken. Geruststellend is dan wel weer dat de kern breed en talentvol genoeg is om dit op te vangen.

1 gedachte over “E. Elene-Grotenberge 0 – 2 KVC Jong Lede”

  1. Hi there, There’s no doubt that your blog might be having
    browser compatibility problems. Whenever I look at your site in Safari, it looks fine however, if opening in IE, it’s got some overlapping
    issues. I merely wanted to provide you with a quick heads up!
    Apart from that, great site!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven