KVC Jong Lede 4 – 0 K. E. Wervik

Alhoewel het nog vroeg op het seizoen is, was dit een wedstrijd die best gewonnen werd om niet in de kelder van de rangschikking te belanden en de voeling te verliezen met een veilige middenmoot. Wat moest, gebeurde ook, vooral op basis van een tweede helft waarin de afwerking stukken beter was dan in de eerste helft.
De thuisploeg dient het nog altijd te stellen zonder een aantal sterkhouders en vandaag waren Jarne Rosschaert (werkverplichtingen) en Niels Enow (geschorst) er bovenop ook niet bij, maar de jongeren toonden zich vandaag alleszins klaar om dit zware mankement te minimaliseren.

Het aanvangskwartier is Leeds getint qua balbezit en overwicht, maar de laatste pass is vrijwel nooit zuiver genoeg om doelman Olievier in verlegenhed te brengen. Na een eerste snelle kans, voorzet van Nicolas van op rechts in de vlucht overgenomen door Jelle Hornick, maar over doel (2′). is het lang wachten op een volgende gevaarlijke situatie. Op counter kan Wervik uithalen, maar Bart verwerkt met de voet in hoekschop (18′). De Westvlamingen loeren op de counter en beperken de ruimte voor groen-wit. Nicolas brengt op vrije trap scherp voor, maar niemand kan er de neus tegen zetten (22′). Nicolas steekt door, Thibau Dierickx kan er net niet bij (24′). Even later worden de jongens van trainer Sandy Casieris volledig uit verband gespeeld. Vandeputte besluit echter naast een leeg doel (29′). Thibau probeert het van uit de scherpe hoek, naast (30′). Met een schuin schot test Lingier de vuisten van Bart (41′). Gebrek aan efficiëntie langs beide zijden en dus een logische brilscore bij de rust.

De tweede helft is dan weer vrijwel volledig Leeds getint. Schot van Thibau op de vuisten van Olievier (47′). Even later trapt hij van dichtbij toch nog over (51′). Nicolas uit de draai, metertje over (53′). Op de perfecte voorzet van Jelle is niemand gevolgd (55′). Robbie Ringoet schudt dan een enorme solo (gespeend met eigen links-rechts combinaties) uit zijn voeten en plaatst de bal in de linker hoek (57′). En of dit een verdiende voorsprong is. De nadruk wordt nu gelegd op iets meer oog voor de verdediging hebben en vooral op zekerheid spelen. UItbreken op de counter is nu de opdracht. Thibau begrijpt de boodschap en snelt weg op de rechterflank. Op het gepaste moment breed tot bij Nicolas, maar Olievier zit er nog tussen (65′). Vijf minuten later mikt de spits op doelman Olievier (70′) Wervik kan de Leedse verdediiging nooit uit verband spelen. En dan komt het moment van de invallers. Wout Verkimpe vervangt de moegestreden Thibau. De youngster (de zoveelste in de selectie vandaag), staat 2 minuten op het veld en zorgt voor een verdubbeling van de voorsprong en meteen ook voor quasi zekerheid. Uit een schuine hoek van op rechts laat hij Olievier geen kans (76′). De secondenwijzer is amper volledig rond of Wout scoort opnieuw (77′). Vier minuten op het terrein en 2 doelpunten, van een inkomer gesproken. En wat gezegd van de vervanger van Nicolas, met name Cisse Van Hauwermeiren. Ook de Cisse staat amper op de grasmat of hij vloert vanop links de bezoekende, steeds meer gefrustreerde doelman (87′). Vol verwachting mogen ook Arthur Rasschaert en Mauritz De Waele voor nog een paar minuten het veld in. Scoren lukt hen niet. Wout was even voordien wel succesvol en nette zijn derde doelpunt. De lijnrechter van dienst gunde Wout zijn kwartier van glorie ten volle niet en vlagde een vrij unieke hattrick af wegens buitenspel.  Wat vorige week op Roeselare al bleek (ten onrechte verloren), werd vandaag nogmaals bewezen. Uiteraard wordt de ervaring zeer zwaar gemist, maar war de jonge Leedse garde in potentie heeft is ook verre van mis.

Door deze (noodzakelijke) overwinning blijft Jong Lede weg uit de onderste regionen en kan met vertrouwen de verplaatsing naar bekersensatie Elene-Grotenberge maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven