SK Roeselare 2 – 1 KVC Jong Lede

Jong Lede speelde een schitterende wedstrijd en verdiende op basis van een zeer sterke tweede helft zeker een punt bij de titelkandidaat bij uitstek.Helaas is de opbrengst tot op heden een schamele 4 punten. Schamel was de wedstrijd allerminst. Een hoog tempo, snelle combinaties, technische hoogstandjes en spanning tot de slotseconde waren de ingrediënten.

Na een korte studieronde is de eerste kans voor groen-wit. Thibau Dierickx breekt uit na een snelle omschakeling, maar kraakt zijn schot (7′). Amper later een schitterende voorzet van Niels Enow, niemand gevolgd evenwel (9′). Roeselare versiert dan 3 hoekschoppen op rij, zonder gevaar. Halverwege de eerste helft komt Jong Lede op voorsprong. Nicolas Van Peteghem speelt de mee opgerukte Jari Bauwens slim aan in de 16 en Jari plaatst met een uiterste knappe omhaal de bal in de kruising (23′). Jari was in extremis speelklaar geraakt, zoniet was de ziekenboeg nog groter geworden. De vreugde is echter van zeer korte duur. Minder dan 120 seconden later staat topspits Van Laere volledig vrij in de 16. Bart heeft geen kans tegen zijn gestrekt schot (25′). Jong Lede is heel even het noorden kwijt. Van Laere opnieuw alleen in de 16 maar nu mistrapt hij zich (27′). Het noorden blijft nog even zoek want Vanhuyse kapt zich vrij en knalt in de verste hoek (29′). Amper later voorkomt Bart met een schitterende redding een vroege doodsteek (32′). Jelle Hornick pakt dan uit met een sublieme solo, maar kan het niet afwerken (35′). Aan de overzijde doet Van Laere hem dit na, legt breed, de afwerking voor een leeg doel gaat echter de mist in (36′). Nu is het de beurt aan Niels om te soleren. Hij mikt een metertje naast (39′). Uit de draai besluit Vanhuyse over de kruising (40′). Nicolas op snelheid weg, de gevolgde Jelle komt iets te laat (43′). Zeer genietbare eerste helft met 2-1 als tussenstand.

De tweede helft is nog van betere makelij, zeker van de Leedse kant. Vrijwel de volledige 47 minuten is er Leeds overwicht, onderbroken met een zeer beperkt aantal tegenprikken. Nicolas brengt voor, Niels trapt over doel (49′). Derieuw kopt centraal over (52′). Het schot van Nicolas levert enkel een hoekschop op (56′). Robbie Ringoet zet voor, Ilian Favoreel kopt op het been van doelman Depaepe (64′). Niels met de voorzet, niemand kan er zijn voet tegen zetten (70′). Jelle doet hem dit na, Nicolas glijdt de bal in handen van Depaepe (73′). De bezoekers komen dan goed weg wanneer een kopbal via de onderkant van de lat terug het veld in springt (74′). Emir Suma snelt richting doel Depaepe, maar kan de doelman niet verschalken (79′). De slotfase heeft nog een paar Leedse hoekschoppen in petto, maar de (verdiende) gelijkmaker scoren lukt niet. Volgende week is er de thuiswedstrijd tegen een sterk gestart Wervik. Tot overmaat van ramp is nu ook Jarne Rosschaert uitgevallen.