KVC Jong Lede 2 – 0 Avanti Stekene

Eerste clean sheet en meteen ook eerste driepunter, weliswaar na een slordige, zenuwachtige, chaotische wedstrijd van beide teams. De ietwat mislukte seizoensstart van de 2 opponenten zorgde er voor dat vooral de overwinning vandaag van belang was. De manier waarop kwam pas op de tweede plaats. Zo geschiede.

Bij Jong Lede geen Nils Van Poelvoorde en Joren De Crick, beide langdurig out. Ook Jelle De Crick ontbrak wegens een liesblessure. Tim Van Den Eeckhout is ook al een aantal weken out. Arthur Rasschaert heeft een paar weken schoolverplichtingen.Een stuk ervaring ontbrak, evenals de nodige automatismen,  en dit was duidelijk merkbaar.
Stekene ‘domineert’ het eerste kwartier, maar Bart dient enkel op de kopbal van Verstraeten in te grijpen. Op counter knalt Thibau Dierickx op doelman Trouvé (9′). Al ruim voorbij halverwege is de eerste knappe Leedse aanval meteen goed voor een doelpunt. Nicolas Van Peteghem van op rechts schuin op doel. Trouvé kan niet klemmen en Jelle Hornick hoeft maar binnen te duwen (27′). Stekene kan niet echt concreet hier op antwoorden. Robbie Ringoet steekt centraal door naar Jelle Hornick, maar de youngster knalt nipt naast (37′). Kort voor rust kan de Malsche zijn schot ook niet kadreren (42′).

De tweede helft is van dezelfde makelij. Veel goede wil maar zo onzuiver en verre van precies qua combinaties. Jong Lede pakt wel op korte tijd drie gele kaarten, wat duidt op een bepaalde druk van de Waaslanders, maar Bart moet niet meteen in actie schieten. Stekene probeert het van ver en uit diverse hoeken, de bal binnen het kader krijgen is evenwel wat anders. De kopbal van Franssens vliegt wel nipt naast de kruising (69′). Jong Lede kan counteren, maar ook dit gebeurt veel te onoordeelkundig. De weg gesnelde Emir Suma besluit op Trouvé (73′). Kort voor affluiten komt groen-wit goed weg. De ingevallen Van Gysel knalt op de paal (88′). Zes minuten blessuretijd staan bol van zware druk vanwege Stekene. De vrije trappen volgen elkaar snel op. Toch wordt de bal telkens goed ontzet. Bij de laatste vrije trap is doelman Trouvé mee opgerukt in de 16. De bal belandt echter in de handen van Bart Meulewaeter, die meteen ver uittrapt naar het lege  doel aan de overzijde. Nicolas Van Peteghem holt er achter aan en kan kort voor de doellijn de bal nog tegen de netten duwen. Het verlossende doelpunt is voor 95% op conto van de Leedse kapitein te schrijven. Nicolas verschijnt wel in de annalen.

Deugddoende, noodzakelijke overwinnig waardoor Jong Lede toch in een vrij brede groep in de rangschikking belandt. Volgende week is er de zware verplaatsing naar Roeselare dat enorm vlot scoort, vrijwel niks weggeeft en titelkandidaat bij uitstek is. Voetbal is echter geen exacte wetenschap en dus …

Scroll naar boven