Pepingen-Halle 2 – 2 KVC Jong Lede

De boodschap vandaag was duidelijk: WINNEN ! Ondanks het overwicht is Jong Lede hier niet in geslaagd. Tor 2 keer toe kon het een achterstand neutraliseren, maar een beslissende 3de treffer kwam er niet. Kansen meer dan genoeg, maar de afwerking was niet naar het evenbeeld van het overwicht.

Groen-wit begint sterk aan de partij. Jelle plaatst een schot naast de rechterpaal (3′). Op hoekschop kopt Nils over (5′). Nicolas zet voor, Joren kopt naast (6′). Nils alleen op doelman Vandervorst af, maar deze staat pal en in de rebound besluit Ilian op een tegenstander (7′). De vrije trap van Nicolas mist elke richting (15′). En dan al een eerste anticlimax. Lekehal De Percin Northumberland kapt zich vrij op links en mikt tussen de benen van Vincent Bosteels (21′). Het spelbeeld verandert niet. De bezoekers blijven intens op zoek naar het doelpunt. Nils legt af tot bij Manki, maar de controle is niet geslaagd (28′). Uiteindelijk valt de meer dan verdiende gelijkmaker er toch. Nils controleert de bal in de 16 en trapt in de linkerbenedenhoek binnen (35′). Op een vrije trap van Jelle vanop rechts kan Vandervorst nog over de dwarsligger duwen (39′). Meteen het laatste wapenfeit in de eerste helft. Grotendeels had hier de wedstrijd al gespeeld moeten zijn.

Meteen bij aanvang van de tweede helft gaat Jong Lede op zoek naar de voorsprong. Manki weg op rechts, breed tot bij Nils, controle, maar op Vandervorst (50′). De tweede anticlimax valt iets vroeger dan in de eerste helft. Plots kan Onanga Ndondji Wa Ngando zomaar op Vincent afstormen en werkt perfect af (53′). Hier houdt het op qua kansen voor de thuisploeg. Afwerken aan 100% dus. Manki alweer weg, opnieuw tot bij Nils, redding Vandervorst en hoekschop (56′). Hierop volgt een fase waarbij de bal al dan niet de lijn zou overschreden hebben. Geen reactie van de leiding en dus is het wachten op de volgende mogelijkheid. Die volgt snel. Nils beschermt perfect de bal, geeft mee aan Jelle en van tegen de verlengde doellijn tot bij Manki aan de 2de paal. De gelijkmaker is een feit (59′). Nadien volgen er nog een paar halve kansen. Schot Nicolas op de doelman (66′). Nils juist over de lat (79′). De ingevallen Emir voorlangs (85′). Maar vooral heel veel ‘net niet’.

Tegenvallend resultaat dus, maar het positieve is dat er tweemaal een achterstand is opgehaald, dat iedereen meer dan zijn best heeft gedaan en dat uiteindelijk de resultaten van de concurrent-dalers nog meevallen. Op naar de (belangrijke uiteraard) derby tegen HO Kalken.
(Roland Creutz)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven