KVC Jong Lede 6 – 1 E. Elene-Grotenberge

De wedstrijd die absoluut diende gewonnen te worden, leverde ook effectief de drie punten,op.
Bij Jong Lede geen doelman Bart Meulewaeter omwille van medische redenen. Zijn vervanger, Vincent Bosteels, had weinig werk op te knappen, maar, speelde een perfecte wedstrijd.

Reeds binnen de eerste minuut (55 sec.) krijgt Ilian een reuzegrote kans om de score te openen. Alleen voor doel trapt hij echter, ook reuzehoog, over doel. Jong Lede start meer dan degelijk. Nicolas speelt diep tot bij Wout, maar ook zijn vizier staat veel te hoog ingesteld (5′). Elene-Grotenberge komt dan iets meer in de wedstrijd, maar Vincent verontrusten staat tot dan niet op de agenda. Langs beide zijden wordt er weinig verrassend gevoetbald en zo kabbelt de wedstrijd verder naar het halfuur toe. Nils Van Poelvoorde houdt dan de bal perfect bij, brengt deze naar de tweede paal waar Wout Verkimpe van dichtbij afwerkt (28′). Groen-wit is gelanceerd nu. Jelle De Crick zet voor vanop rechts, Raf Leemans kopt achteruit, maar de bal wordt van de lijn ontzet (31′). Nicolas lanceert Wout. Alleen voor doelman Trossaert omspeelt hij deze en zou scoren, ware het niet dat de goalie hem in extremis onderuit haalt. Strafschop en rood voor Trossaert (3de doelman en door omstandigheden in de basis). Geen reserverdoelman en dus doet Jarich Hellinckx (ex-Jong Lede) de groene keeperstrui aan. Nicolas achter de bal en krachtig genoeg getrapt om de netten te doen trillen. Jarich kon de bal immers nog vrij goed beroeren (33′). Het enthousiasme bij de thuisploeg blijft crescendo gaan. Jelle snelt weg op links en uit een zeer scherpe hoek zorgt hij voor een geruststellende voorsprong (40′).

De tweede helft start met ietwat ongeconcentreerder voetbal vanwege de thuisploeg. Elene-Grotenberge slaagt er echter niet in om hier voordeel uit te halen. Bij een vrijschop binnen de 16 (terugspeelbal Elene-Grotenberge in handen van speler-doelman Beeckaert – deze had de plaats ingenomen van Jarich), lukt het Raf Leemans niet de bal te kaderen (60′). De volgende Leedse vrije trap is dan wel met succes afgewerkt. Nicolas trapt, de gelegenheidsdoelman lost de bal en Joren De Crick duwt binnen (67′). Jong Lede gaat verder op zijn elan. De ingevallen Maiki Saidy snelt weg op rechts, komt naar binnen en legt tot bij Nicolas die in de verste hoek besluit (72′). Forfaitcijfers staan op het bord. De bezoekers kunnen geen enkele vuist maken en wanneer de ook al ingevallen Arthur Rasschaert vanop links voorzet, mikt Manki aan de 2de paal in het dak van het doel (80′). In de slotfase hangt een doelpunt van de bezoekers in de lucht. Na een fout van Raf zeilt de vrije trap amper over de kruising (87′). Helaas kan de clean sheet toch niet behouden blijven. Ilian begaat een strafschopfout. Vincent kan de bal nog deels neutraliseren, maar de goed gevolgde Jarich Hellinckx verandert de nul in één (90′). Meteen hierna fluit de ref de wedstrijd af.

In de staart van de rangschikking roeren alle ploegen zich vandaag, waardoor deze zege niet meteen voor wat afscheiding zorgt. De uitwedstrijd op Pepingen-Halle wordt dan ook de volgende cruciale partij.
(verslag Roland Creutz)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven