E. Wervik 2 – 0 KVC Jong Lede

Voetbal is geen exacte wetenschap, maar soms neigt het er toch een beetje naar toe. Feiten: Wervik heeft een zeer solide verdediging (laatste vier wedstrijden clean sheet). Jong Lede scoort niet zo vlot de laatste wedstrijden. Wervik slaat altijd toe in de absolute eindfase, want bij hen zit het venijn in de staart. Realiteit: ook nu voor de Westvlamingen geen tegendoelpunt, Jong Lede creëert weinig kansen, laat staan dat het scoort. Het openingsdoelpunt valt in minuut 88.

Reeds in de eerste minuut dient Bart erger te voorkomen. De wedstrijd verloopt dan verder zoutloos. Een paar schuchtere pogingen van Jelle en Nicolas  en een paar hoekschoppen van Wervik. Meer valt er niet te noteren en dan is het al om toch iets te noteren. Kort voor de rust dan toch enige opwinding. Tim duwt zijn tegenstander in de rug in de 16. De strafschop wordt genomen door doelman Olievier. De drie voorgaande strafschoppen werden telkens door een speler gemist. Ook nu kan de klus niet geklaard worden, want Bart ontzet met de vuisten (41′). Op counter kan Wout dan Jelle lanceren, maar hij besluit op de doelman (43′).

De tweede helft start beter vanwege Leedse kant. Direct na aftrap besluit Wout van op links in de korte hoek. Olievier grijpt in (46′). Even later krijgt Jelle, tot zijn eigen verrassing, de bal in de 16. Oog in oog met Olievier besluit hij over (52′). De eindfase komt al voorzichting in beeld wanneer Jong Lede een scrimage niet kan afwerken met succes (75′). Even later redt Bart de meubels (72′). En dan is er die ene uitbraak van Wervik waarbij Dewilde de bal in de kruising poeiert. Jawel, minuut 88. Met de moed der wanhoop probeert groen-wit nog een gelijkspel uit de brand te slepen, maar het is Wervik dat op counter de score nog verdubbelt via Prinsier (93′).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven