KVC Jong Lede 1 – 4 Erpe-Mere United

Pijnlijke nederlaag na toch wel een deels collectieve off-day. Aan inzet en karakter zeker geen gebrek, alleen was de diepgang, de snelheid en zuiverheid van uitvoering niet altijd op punt, waardoor kansen vrijwel nihil waren.
Deze derby was voor beide ploegen uitermate belangrijk en enkel de winnaar kon een uitstekende zaak doen.

De eerste helft werd gekenmerkt door vooral veel stress. Mooi voetbal is het allemaal niet. Voor Jong Lede valt er enkel een schot van Raf Leemans te noteren, hoog over doel evenwel (5′). Amper later komen de bezoekers op voorsprong. Voorzet van op rechts, Matthijs draait zich knap vrij en besluit in de hoek (6′). Groen-wit vindt geen antwoord en brengt er niets meer van terecht. Bart voorkomt met een voetveeg op poging van Van Der Haegen een vervroegde beslissing van de wedstrijd (26′). Buiten nog een paar hoekschoppen voor de thuisploeg dient de pen niets meer te noteren.

De tweede helft start iets opwindender. Na vrije trap van Erpe-Mere brengt Bart, alweer met de voet, redding op poging van Lyase Gengezo (50′). Jelle zet dan een formidabele solo op, stuurt Wout in het straatje en deze laat doelman Gabriël geen kans (51′). Omdat 3 punten een noodzaak zijn, trekt Jong Lede op zoek naar de voorsprong. Het is echter opnieuw Bart die dient in te grijpen op de knal Van Epolo (58′). Lede blijft onmondig en wat in de lucht hangt, gebeurt ook. Voorzet van op links en Lyase Gengezo kopt de bezoekers op voorsprong (68′). Jong Lede gaat met weinig overleg op zoek naar de gelijkmaker. Een aantal hoekschoppen leveren niets op en bij één van deze breekt Erpe-Mere massaal uit. Lammens werkt de counter perfect af en mept de thuisploeg tegen het canvas (76′). Het spelbeeld verandert niet meer en Erpe-Mere kan rustig de wedstrijd onder controle houden. In blessuretijd maakt Ilian nog een fout in de 16. Laurent verzilvert de strafschop en brengt toch wel iets overdreven eindcijfers op het scorebord.

Volgende vrijdag is er de uitgestelde uitwedstrijd op Wervik. Een ploeg die Jong Lede iets meer ligt dan het Erpe-Mere United van vandaag. Ter illustratie van ‘zwart beest’. De bezoekers scoren moeilijk (19 keer) waarvan wel liefst 7 tegen Jong Lede. (verslag Roland Creutz)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven