KVC Jong Lede 3 – 1 KVV St-Denijs sport

Jong Lede is het nieuwe jaar goed begonnen door meteen een belangrijke driepunter te scoren. Winst tegen St-Denijs sport was eigenlijk een must, omdat bij verlies de Gentenaars een kloof van 5 punten zouden slaan en zich zo ietwat uit de degradatiezone zouden hijsen.
Bij groen-wit is de ziekenboeg bijna leeg en mede door het aansluiten van 2 nieuwe spelers (Raf Leemans en Manki Saidy) , kan trainer Sandy Casieris voor zijn selectie kiezen uit een ruim aanbod.

De beginfase is duidelijk voor de bezoekers (zij willen nog 14 finales spelen). Na amper 6 minuten kijkt de thuisploeg al tegen een achterstand aan. Dupont plaatst een vrije trap perfect in de kruising. Jong Lede is even van slag. St-Denijs duwt door, maar kansen komen er niet. Na het eerste kwartier kantelt het spelbeeld. Na een combinatie Nicolas Van Peteghem – Jelle De Crick, komt de bal tot bij nieuwkomer Manki Saidy en die krult op zijn beurt het ronde ding in de kruising (17′). Groen-wit gaat op zijn elan door. Na een kortgenomen hoekschop Nicolas-Manki, kan eerstgenoemde in de korte hoek succesvol afwerken (23′). Een nieuwe vrije trap voor St-Denijs wordt nipt naast gemikt (25′). Aan de overzijde weert doelman De Jonghe een schot van Wout Verkimpe (26′). Amper later, knappe solo van Jelle De Crick tegen de zijlijn, tot bij Wout en die zorgt voor de 3-1 (27′). Iets voorbij het halfuur krijgt bezoeker Velleman een tweede gele kaart onder de neus en dus dienen de bezoekers met 10 verder te doen (32′). Bart voorkomt met een knappe redding op een poging van dichtbij dat St-Denijs nog voor de rust opnieuw in de wedstrijd komt (37′). Jarne Rosschaert kent dan tegenslag wanneer zijn geplaatste bal toch nog uit de kruising gehaald wordt door De Jonghe (39′). Met 11 tegen 10 en met een 3-1 voorsprong bij de rust zou de wedstrijd dan al beslist moeten zijn. Niets is echter minder waar.

Binnen de eerste minuut van de 2de helft moet Bart al weg boksen. Jong Lede vindt zijn ritme van de eerste helft niet terug en lijkt met de minuut zenuwachtiger en minder zuiver te voetballen. De numerieke meerderheid kan zelfs op counter niet zorgen voor een kans, laat staan een geruststellend vierde doelpunt. Gaandeweg nemen de bezoekers het overwicht. Lede komt dan goed weg wanneer Bart enkel kan beroeren. Gelukkig is er niemand van St-Denijs echt goed gevolgd om van zeer dichtbij de wedstrijd opnieuw spannend te maken (68′). Het spelbeeld verandert niet meer. De bezoekers beweren dat zij met een echte spits het laken naar zich zouden toegetrokken hebben. Het gebrek hieraan bezorgt hen een pijnlijke, te vermijden,  nederlaag.

Wat telt zijn uiteindelijk de drie punten die in Leeds bezit blijven, waardoor Jong Lede in de rangschikking niet alleen over St-Denijs springt, maar gezien de andere resultaten sowieso een schitterende zaak doet. Nu volgen 2 West-Vlaamse verplaatsingen (Wervik en Blankenberge), waar puntengewin een noodzaak blijft maar verre van een evidentie is.