KVE Aalter 2 – 2 KVC Jong Lede

Welk gevoel dient er nu te overheersen wanneer in de absolute slotfase een vrijwel zekere overwinning nog uit handen gegeven wordt ? Bij winst was het behalen van de derde periodetitel zeer dichtbij. Dit gelijkspel geeft echter de absolute zekerheid van niet-degraderen. Toch wringt het ergens wanneer op minuut 88 de 0-3 er net niet komt en het uit de counter 1-2 wordt, met het gekende resultaat als gevolg.
De eerste helft is rommelig. Aalter is het meest gebaat met een overwinning en neemt het initiatief. Het is wachten tot minuut 12 op een eerste kans. Dönmez heeft een vrije schietkans, maar Vincent Bosteels gaat gepast plat. De tegenprik komt er pas 8 minuten later. Na een knappe Leedse combinatie mag Wout Verkimpe aanleggen, maar de poging mist kracht. Tim Van Den Eeckhout doet het beter wanneer hij een raket afvuurt,maar Rogiest voorkomt met de vuisten erger (31’). Een minuut later staat het vizier van Tim veel minder accuraat afgesteld, want nu zeilt zijn schot hoog en ver over. DE kans is er voor Manki Saidy. Van heel dichtbij mag hij afwerken, maar toch wordt de bal nog ontzet (35’). Kort voor rusten kapt Hoornaert zich knap vrij. Vincent laat zich niet verschalken (41’).
Wetende dat Elene-Grotenberge op voorsprong staat, dwingt Aalter om nog meer voor de 3 punten te gaan. Maar met uitzondering van de vrije trap van Coens in de handen van Vincent, is er (te) weinig lokale dreiging (57’). Jong Lede doet het dan beter. Wout mag alleen op Rogiest af. Hij kraakt zijn schot eigenlijk, maar toch gaat de bal tegen de netten (62’). De snelle gelijkmaker wordt op onbegrijpelijke wijze gemist. De Cock staat moederziel alleen in de 16, maar faalt dus in de afwerking (67’) Aan de overzijde dwingt Wout doelman Rogiest tot een knappe save (70’). Uit de hoekschop verdubbelen de bezoekers hun voorsprong. Na een scrimage kan Jari binnen koppen. Alle cohesie valt nu weg bij Aalter, dat met de moed der wanhoop nog iets tracht te forceren. Groen-wit houdt het hoofd koel en kan nog een paar keer gevat uitbreken. Een counter verloopt via Nils en Wout tot bij Manki, maar het schotje brengt niks op. Dan is er de absolute slotfase. In minuut 88 wordt Nils in het straatje gestuurd. Alleen op Rogiest af heeft hij de 0-3 aan de voet, maar de lokale doelman redt knap (88’). Uit de tegenaanval lukt De Cock de aansluitingstreffer (89’). Plots is Jong Lede het noorden kwijt. Bij een tweede hoekschop op rij kan de mee opgerukte doelman Rogiest zowaar de gelijkmaker prikken (92’). Dertig seconden later fluit de ref af en kan men nadenken over welk gevoel er nu dient te overheersen want door het gelijkspel van Hamme blijven deze laatste leider in het derde periodekampioenschap en dit op basis van een iets beter doelpuntensaldo dan dit van Jong Lede.
Hoe dan ook, Hamme moet volgende week nog vol aan de bak om eventueel de titel nog binnen te rijven. Jong Lede neemt het op tegen Roeselare dat ook nog niet uitgeteld is voor de eerste plaats in de 3de periode. Sowieso is de laatste wedstrijd van de reguliere competitie er één die voor beide teams nog alle kanten uit kan (Roland Creutz)

1 gedachte over “KVE Aalter 2 – 2 KVC Jong Lede”

1. Fernand Schatteman

Eens te meer een mooi verslag van deze wedstrijd die door Jong Lede , mocht het om een boksmatch gegaan hebben, zeker op punten had gewonnen, maar door concentratieverlies in de slotfase toch maar een gelijkspel oplevert en een bijna zekere derde periodetitel , voorlopig , aan zijn neus ziet voorbijgaan, vandaar dat de laatste wedstrijd van komende zondag tegen Roeslare nog aan belangrijkheid wint
    Mits een overwinning had het , net zoals in Aalst en Denderleeuw ook feest geweest , nu is het afwachten wat er zondag te gebeuren staat.
    Erpe-Mere was er ook gebaat mee geweest , nu is het voor hen ook knokken tot de laatste minuut m het behoud te behalen, en zeg nu zelf, een verplaatsing van een paar km is toch nog altijd leuker en goedkoper dan naar Aalter en zorgt ook voor een spannende derbysfeer !!