KVC Jong Lede 0 + 2 Sportkring Roeselare

Na de mathematische zekerheid van een verlengd verblijf in 3de Amateur, leek Jong Lede vandaag enige last te hebben van decompressie. Niet dat bij Roeselare zoveel beter was. Zij moesten winnen om zeker te zijn van de eindronde en die zekerheid kwam er kort voor rust wanneer in een tijdspanne van 5 minuten 2 doelpunten vielen.
In een typisch eindeseizoenswedstrijd valt er zeer weinig te beleven. Op het kwartier mikt Bakelandt naast. Iets later wordt Jong Lede een strafschop ontnomen. Jelle De Crick wringt zich in de 16 voorbij iedereen, wordt aangetikt maar valt niet en dus is er blijkbaar geen fout gebeurd. Op minuut 20 kan Daels zomaar vrij inkoppen. Vincent Bosteels heeft een superreflex in petto en voorkomt de achterstand. ‘Gevaar’ aan de overzijde dan. Op voorzet van Wout Verkimpe komt Jelle iets te kort (30). De rust is al een beetje in zicht wanneer Vincent de bal niet onder controle krijgt en Hallaert kan binnen tikken (38’). Roeselare verdubbelt de voorsprong op vrije trap. Bakelandt scoort (45’).
De wedstrijd is gespeeld. Een compleet overbodige tweede helft heeft nog weinig om het lijf. Een doelpunt van Nils Van Poelvoorde wordt afgekeurd omwille van buitenspel (52’). Vandendriessche besluit in het zijnet (53’). Wout kan een open kopkans niet verzilveren (73’). Veel meer valt er niet te beleven/noteren.
Jong Lede sluit het seizoen af op een 10de plaats met 37 punten. We onthouden vooral de redding dankzij een knappe derde periode. (Roland Creutz)

5 gedachten over “KVC Jong Lede 0 + 2 Sportkring Roeselare”

 1. Marc Meuleman

  Blijkbaar de wedstrijd te veel na een moeilijk seizoen dat eindigt zoals het begon, met een thuisnederlaag. Groen-wit staat jammer genoeg in de top-5 van een paar minder fraaie lijstjes. Slechts 4 ploegen tellen meer verloren wedstrijden, slechts 2 ploegen incasseerden meer tegendoelpunten. Kostbare punten en overwinningen gingen verloren in het absolute slot van de wedstrijd.
  Gelukkig was er de zeer mooie 3e periode (al ben ik geen voorstander van periodes en play off’s, of play down’s), met de vraag, wat als dit niveau het grootste deel van het seizoen kon worden gehouden ? We zullen het nooit weten, maar een mooie plaats in de subtop was zeker haalbaar. Bijna zeker sluit Jong Lede het seizoen af beneden de mogelijkheden. Hopelijk volgend seizoen de bevestiging.

 2. Fernand Schatteman

  Correcte besluitvorming van Marc Meuleman en ik kan me van de indruk niet ontdoen dat eens de redding een feit was , het seizoen er toen al opzat.
  Het dient gezegd dat dame Fortuna dit jaar de zijde van Lede niet gekozen heeft en dat de vele en langdurige gekwetsten en de overlast aan gele kaarten en daaropvolgende schorsingen , een vertekend beeld hebben gegeven van de echte mogelijkheden van een ploeg op zijn sterkst.
  Tweede jaar op rij dat degradatie in de eindfase ontlopen wordt, als de spreuk klopt van geen twee zonder drie of omgekeerd, beloofd het volgend seizoen weer niet veel beter te worden en zullen we maar berusten in het feit dat dit niveau het hoogst haalbare is voor Jong Lede en het de supporters niet warm maakt om nog in groten getale te komen kijken.

  1. Roland Creutz

   Fernand
   Vorig seizoen heeft Jong Lede op een haar na (verlies laatste wedstrijd op Aalter) de eindronde gemist. Dus geen tweede jaar op rij degradatie ontlopen.

 3. De Koker Arnold

  Reacties geven correct het seizoenverloop weer. Toch nog één toevoeging: van de ,voor dit seizoen aangetrokken spelers, wist niemand enige aanspraak te maken op een basisplaats. Nu en dan een min of meer valabele invalbeurt…maar meer niet. Conclusie voor komend seizoen:
  beter een beperkt ,weliswaar financieel haalbaar , aantal spelers binnenhalen: kwaliteit primeert immers op kwantiteit.
  Misschien ook wat inventief zijn naar mogelijke initiatieven om de supporters wat meer met de club te verbinden:. Ik denk bijvoorbeeld aan een oud-spelers dag; een familiedag (waarbij alle ouders en spelers van de jeugd uitgenodigd worden)….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven