KVC Jong Lede 4 – 1 HO Kalken

Verdiende overwinning van KVC Jong Lede, dat met een 7 op 9 zelfs aan de leiding staat van het 3de periodekampioenschap, maar evenzeer verre van verlost is van het degradatiespook.

De wedstrijd start uitstekend voor groen-wit. Na amper 2 minuten breekt Nicolas uit op de rechterflank en legt breed tot bij Nils, die de netten een eerste keer doet trillen. Kort nadien tumult omdat de ref duidelijk handspel in de 16 van Kalken onbestraft laat (6′). Geen nood, want amper later dweilt Jelle de rechterflank af, komt naar binnen en bereikt Nils die succesvol afwerkt (9′). Kalken zet hier niets tegenover. De wedstrijd kabbelt rustig verder dan. Halverwege Manki met de voorzet, maar nu kan Nils niet besluiten. Zijn kopbal gaat over doel (24′). Kort na het halfuur komt de thuisploeg goed weg bij een scrimage (32′). Jelle mikt een vrije trap een meter naast (35′). Sensatie dan wanneer een tot dan onzichtbare Mbow al wordt vervangen. Twee nadars en een aantal flessen water zijn het slachtoffer van zijn woede-aanval. Terug uit de kleedkamers gehaald krijgt hij vooralsnog de rode kaart onder de neus (35′). Omdat zijn vervanging al doorgevoerd was blijft Kalken met 11 verder. Kort voor de rust heeft de bezoekende doelman de vuisten nodig om een derde tegentreffer te vermijden (43′).

De tweede helft is er niet meteen een drive vanwege de bezoekers., een afstandschot over de kruising niet te na gesproken (49′). Opnieuw Jong Lede. Jelle soleert mooi op de linkerflank, maar besluit schuin voorlangs (54′). Nils doet hem dit een minuut later na. En dan is er plots toch die tegentreffer wanneer Poppe boven iedereen uit,torent, raak kopt en de bezoekers terug in de wedstrijd brengt (63′). Vrij snel echt telt Jong Lede de tegenstander definitief uit. Voorzet vanop rechts van Nils en Jelle kopt raak (68′). De vreugde is amper gaan liggen wanneer Manki de bal naar de 2de paal brengt waar Nils binnen duwt (70′). Uiteindelijk moet de Leedse doelman, Vincent Bosteels (vervanger van Bart Meulewaeter, afwezig om medische redenen) ook eens de vuisten gebruiken om onheil te voorkomen (71′). Tien minuten voor het einde van de reguliere speeltijd snelt de ingevallen Wout Verkimpe weg. Perfecte lob over de doelman, maar helaas belandt de bal tegen de deklat. Zeer knappe prestatie dus van Jong Lede dat echter nog zeven finales zal moeten spelen om zeker te zijn van een (terecht) behoud (verslag Roland Creutz)

1 gedachte over “KVC Jong Lede 4 – 1 HO Kalken”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven