KSC Wielsbeke 1 – 2 KVC Jong Lede

Hoe kan een wedstrijd meer oververdiend gewonnen worden ? Van bij de start zet Jong Lede de thuisploeg onder druk. De eerste mogelijkheid is wel voor de Westvlamingen. Bart duwt over doel (2”). Wanneer Wullaert dan iets te veel ruimte krijgt, kan hij vrij eenvoudig van net voor de 16 de bal in de hoek plaatsen (5’). De fase die hier direct aan vooraf gaat kan enige invloed gehad hebben, want de inworp was eigenlijk voor groen-wit. Vanaf dan is er nog weinig sprake van Wielsbeke. Het is enkel aan de (niet perfecte) afwerking gelegen dat Wielsbeke de rust bereikt met de kleine voorsprong. Voorzet Nils, Nicolas van dichtbij over (11’). Super inspanning en actie van Ilian waardoor Nils kan uithalen. Helaas op een verdediger en in de rebound Nicolas vanop een paar meter nog naast (15’). Nicolas haalt uit vanop 30 meter, amper over de dwarsligger (23’). De rust nadert al wanneer Jong Lede in dezelfde fase 3 keer net niet kan scoren via Jelle en Nils (41’). En opnieuw van dichtbij kan Nils net niet succesvol zijn (43’). Van chauvinisme gesproken: de lokale supporter vindt het een verdiende voorsprong. Of hoe weinig verstand sommigen van voetbal hebben.
Groen-wit start de 2de helft met dezelfde intensiteit, in de hoop dat ‘net niet’ nu ‘net wel’ wordt. Controle Nils in de 16 en in de draai toch wel weer net naast (52’). Jelle probeert het vanop links, voorlangs (57’). Nils mikt op doelman Vanderbeken (70’). Nicolas knalt over de kruising (71’). En dan, uiteindelijk, na 72 minuten ‘net niet’ breekt Jelle de ban. Mooie combinatie met Ilian en van dichtbij nu wel de bal tegen de touwen. Een punt op verplaatsing en dan nog op Wielsbeke (top 3) is zeker mooi meegenomen, maar de wetenschap dat drie punten goud waard zijn, dwingt groen-wit met de laatste collectieve krachten er voor te gaan. Het risico op een dodelijke counter (cfr. Heenwedstrijd wanneer Wielsbeke in minuut 88 de onverdiende 1-2 scoort) is uiteraard aanwezig. Een enig mooi doelpunt zou de beloning zijn van een enig mooie plaatsbal van Ilian. Helaas strandt de bal op de binnenkant van de kruising (84’). Een minuut later knalt Nils over. Maar op minuut 87 (of 88 hoe men het beziet, cfr heenwedstrijd) is Vanderbeken kansloos tegen de raket van Nils. De terechte blessuretijd zorgt voor menig hoge hartslag, het eindsignaal zorgt voor menig euforie. Door de behaalde 10 op 12 staat Jong Lede nog altijd op kop in het derde periodekampioenschap en breidt het zijn voorsprong op een degradatieplaats deftig uit. Winst volgende week tegen Wambeek-Ternat is evenwel een must opdat de gouden driepunter van vandaag zijn waarde niet verliest.
Ook dit nog. Na de wedstrijd gaven de thuissporters wel toe dat de Leedse overwinning meer dan verdiend was. Hoe een visie op 45 minuten tijd volledig anders kan zijn. (verslag Roland Creutz)