KVC Jong Lede 2 – 0 KFC Wambeek Ternat

De ene wedstrijd is de andere wedstrijd(helft) niet. Hoe goed het vorige week was, hoe zwak het was vandaag gedurende de eerste 45 minuten. De eerste kans is dan wel voor Jong Lede met een kopbal van Joren die, na hoekschop, over ging (2’). Vanaf dan is er langs beide zijden zuiver degradatievoetbal te zien. De tweede bal is nooit voor groen-wit. De passing komt nooit in de juiste voeten terecht en kansen zitten al helemaal verscholen achter de donkere wolken die enkel regen laten doordringen. Wambeek-Ternat heeft inderdaad bal- en veldoverwicht, maar dit is eerder te danken aan het slordige spel van de thuisploeg. Bart dient echter geen enkele bal te neutraliseren. Zowaar komt Lede op slag van rust nog op voorsprong wanneer Jelle een knappe actie in de voet heeft, Manki bereikt, maar deze naast een leeg doel besluit.
De tweede helft start veelbelovender. De voorzet van Manki levert enkel een hoekschop op (46’). Hoekschop Wambeek-Ternat en Schoonjans kopt over de kruising (48’). Manki dringt binnen in het strafschopgebied en wordt onderuit gelopen (50’). In de geest van de wedstrijd tot dan trapt Nicolas de elfmeter, via de dwarsligger, over doel. Trainer Sandy Casieris krijgt rood omdat hij een bezoekende speler gehinderd zou hebben bij het nemen van een inworp (52’). Bart gepast plat op een schot van Deneef (57’). En dan zijn er de 2 ‘Jari Bauwens – momenten’. Op vrije trap besluit hij (met zijn verkeerde voet) van zeer dichtbij nog onbegrijpelijk naast (58’). Maar zijn 2de moment is dan weer super. Op hoekschop kopt hij binnen (60’). Jong Lede is nu baas en het vertrouwen groeit met de minuut. Wout zondert Jelle voor doel af, maar deze besluit op doelman Geerts (76’). Voorzet Nils naar de vrijstaande Wout aan de 2de paal. Met binnenkant voet is zijn poging te zwak. Op de wreef zou Geerts kansloos geweest zijn (77’). Maar minder dan een minuut later zet Wout voor en de vlot scorende Nils verdubbelt met een rake kopbal de voorsprong (78’). Het voetbal gaat nu enkel nog 1 richting uit. Na vrije trap is er enorme scrimage in het bezoekend doelgebied, maar geen derde treffer. Voorzet Ilian, Nils mistrapt zich van dichtbij, de bal komt toch nog bij Nicolas, maar die mist de juiste richting (81’). Jong Lede consolideert dan de voorsprong en Wambeek-Ternat blijft onmondig in de zone van de waarheid. Na 95 minuten is de 2-0 een feit. De uitslagen van de directe concurrenten in de degradatiestrijd leveren een mooie bonus op voor Jong Lede, dat dus na 5 speeldagen in het derde periodekampioenschap ook nog steeds mooi leider is (13 punten op 15). Hamme volgt op 2 punten. Volgende zaterdag is er de verplaatsing naar leider Westhoek (Roland Creutz)

2 gedachten over “KVC Jong Lede 2 – 0 KFC Wambeek Ternat”