KVK Westhoek 1 – 2 KVC Jong Lede

Jong Lede behaalt een verrassende, maar ergens wel logische overwinning op leider Westhoek, gezien de recente prestaties van beide teams.
Bij groen-wit geen Raf Leemans (gekwetst), Frank Taptchou (geschorst), Jelle Hornick (out rest van het seizoen). Tijdens de opwarming valt Nicolas Van Peteghem uit en ar een kwartier moet Joren De Crick, gekwetst, van het terrein. Dit betekent toch een pak ervaring en kwaliteit. MAAR diegenen die de vrijgekomen plaatsen dienden in te nemen deden het stuk voor stuk voortreffelijk, net als de rest van het team.
Het eerste kwartier is er, zeker voetballend, een overwicht van de Oostvlamingen. Kansen, met uitzondering van een kopbal op een lokale verdediger, zijn er echter niet. Na 17 minuten mist het schot van Nils alle richtingen. Westhoek neemt dan de wedstrijd iets meer in handen. Bart redt met de voet een poging van Gantois (20’) en heeft nadien een supersave in petto (30’). Op vrije trap kopt Vandemaele over (31’). Mourmanne mikt over doel (39’). De laatste (tegen) prik komt er na een knappe actie van Jelle, maar ook zijn schot belandt niet tussen het kader. Ondanks een iets dreigender Westhoek tijdens het 2de deel van de eerste helft, voetbalt Jong Lede toch op een vrij knap niveau. Op basis van dit tweede deel is Westhoek van mening dat de 2de helft de thuisoverwinning een feit wordt. Niets is echter minder waar. Groen-wit voetbalt vrank en vrij en met het nodige vertrouwen en een leeuweninzet de 2de reeks van ongeveer 50 minuten vol. Al meteen in de 1ste minuut brengt Tim de bal voor doel. Nils kopt, doelman Dutoit haalt de bal van onder de lat. Heeft deze al dan niet de doellijn overschreden ? De leiding vindt alvast van niet. Op hoekschop kopt Nils over (54’). Jelle slalomt zich voor de zoveelste keer doorheen de Westvlaamse verdediging. Doelman Dutoit houdt de netten zuiver, weliswaar ten nadele van een hoekschop. De uitgesponnen fase hierna mondt uit in een scrimage die positief benut wordt door Manki (67’). De thuisploeg zet hier weinig tegenover. Het enthousiasme van groen-wit haalt het overduidelijk tegenover het gebrek aan creativiteit van Westhoek. Bart bewijst zijn klasse door 2 keer in dezelfde fase de gelijkmaker te voorkomen (78’). Jong Lede blijft voetballend oplossingen zoeken en dreigen. Wanneer Manki plots moederziel alleen in de 16 opduikt, aarzelt hij niet om zijn tweede van de avond te netten (84’). Westhoek heeft echter de (terechte) reputatie om in de absolute slotfase telkens het deksel naar zich toe te trekken met een beslissend doelpunt. Ook nu valt in minuut 92 dergelijk doelpunt. Uiteraard zorgen de laatste 120 seconden nog voor bibber en beef, maar dit gevoel verandert in euforie en in een explosie van opluchting wanneer de ref voor de laatste keer fluit (94’). De thuisploeg geeft volmondig toe dat dit Jong Lede de wedstrijd verdiend wint. Mathematisch nog niet, maar gevoelsmatig wel, staat de redding nu echt wel dichtbij. Even ter info ook meegeven dat Jong Lede nog steeds leider is in het derde periodekampioenschap. Het (voetballoos) paasweekend kan nu gevierd en beleefd worden met een leuk en ontspannen gevoel. De week nadien volgt er dan de verplaatsing naar zwarte beest Wolvertem-Merchtem. Zelfs bij eventueel verlies volgt er de week nadien de absolute topper tegen Hamme, misschien wel met als inzet de leidersplaats in het derde periodekampioenschap. (Roland Creutz)

2 gedachten over “KVK Westhoek 1 – 2 KVC Jong Lede”

  1. Lucien De Paepe

    Dag Roland,
    Bedankt voor dit hartverwarmend en deugddoend verslag. Nogmaals het bewijs dat kvc, zonder de vele gekwetste spelers, altijd in de linkerkolom van het klassement staat.
    Ik hoop dat Nicolas, Joren en andere, niet lang afwezig zullen zijn. Met de volledige ploeg halen we de eindronde, zeker weten.
    Vriendelijke groeten,

  2. Graag eerst en vooral een dikke pluim voor onze doelman Bart , volgens mij de beste van de reeks , maar uiteraard ook een dikke proficiat aan de ganse ploeg , die met leeuwenmoed vocht en zo de benarde toestand met opnieuw meerdere gekwetsten rechtzette en een onverwachte maar verdiende zege wist te verwezenlijken. Van de redding ben ik nu al overtuigd , de sleutel voor de eindronde zal in Wolvertem en thuis tegen Hamme liggen en ik hoop dat wij er zullen in slagen om de derde periodetitel binnen te halen !!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven