KVV St-Denijs sport 4-2 KVC Jong Lede

Logische nederlaag na een zeer zwakke prestatie, althans in de eerste helft. St-Denijs sport klom op 2 jaar tijd van 2de provinciale naar 3de amateur en bewees deze namiddag dat het niet zomaar als een degradatiekandidaat moet bestempeld worden.

De eerste 20 minuten zijn vrij chaotisch. De thuisploeg voorkomt door zijn inzet dat Jong Lede vlot kan combineren. Nicolas mikt na 2 minuten hoog over. Het volgende kwartier zal nooit in de annalen  van beide teams terecht komen. Even is er opwinding wanneer doelman De Jonghe een kopbal van Miel van onder de lat haalt (17′). Jelle De Crick valt dan uit met een liesletsel en dit scheelt toch wel een slok op de borrel in aanvallend opzcht (23′). Het halfuur is al een aantal minuten voorbij wanneer Jari een fout begaat in de 16. Bouchaala benut de strafschop (34′). Groen-wit is van slag en bakt er niets meer van. Dupont kopt op hoekschop centraal over doel (41′).In de slotminuut mag De Meyer een voorzet zo maar binnen koppen.

Lede komt toch iets gedrevener uit de kleedkamer. Meteen is er al sensatie. Nils knalt een voorzet van Niels tegen de arm van een tegenstander, maar geen strafschop. De nieuwe regel zegt dat als de bal eerst tegen het lichaam komt en dan pas tegen de arm, er geen fout begaan is. Hoekschop dan maar. Ilian kopt in, maar de Jonghe duwt weg. De rebound van Nils geraakt niet voorbij de thuisdoelman (47′). St-Denijs kan nu vooral counteren. Dekeyser kopt een voorzet van op rechts nipt naast (55′). Bart gaat gepast plat op een knal van Van Lerbeirghe (61′). Aan de overzijde kopt Nils een voorzet van Nicolas pal op De Jonghe (62′). Amper later valt Nils uit met een knieblessure (65′). Een minuut later lijkt het lot van Lede definitief bezegeld. De Meyer scoort zijn 2de van de namiddag. Op zijn overhoekse knal heeft Bart geen verhaal (66′). Wat volgt zijn dan de 10 beste minuten van de hele wedstrijd van Lede.

Een houdbaar afstandschot van Nicolas wordt door de Jonghe niet gekeerd (68′). De vlam zit er voor het eerst in bij de bezoekers. Nicolas trekt van op de zijlijn voor, Jelle Hornick kopt net over (69′). St-Denijs strippelt even tegen. Van De Velde besluit voorlangs (76′). Jari kopt een hoekschop van Nicolas tegen de touwen (77′). Plots is er weer hoop op een gelijkspel vooralsnog. St-Denijs kan echter naar hartelust counteren en benut tenvolle de verkregen ruimte. Een volledig vrijstaande Praet plaatst aan de linkerkant de bal netjes in de verste hoek (84′). Van De Velde heeft dan nog 2 mogelijkheden tot scoren, maar een vijfde thuisdoelpunt valt er niet meer. Amper een beperkt aantal spelers haalden vandaag hun niveau en dus valt er niks af te dingen op de zege van de promovendus, dat vooral met een ongebreidelde inzet 3 belangrijke punten thuis hield.

Met wedstrijden tegen Stekene, Roeselare en Wervik in het vooruitzicht, zal het niet vanzelfsprekend zijn om het tot nu toe behaalde puntje met een aantal te verhogen. Voetbal is echter geen exacte wetenschap en dus …

Scroll naar boven