HO Kalken 2 – 2 KVC Jong Lede

Jong Lede behaalde een meer dan verdiend punt, mede door de gelijkmaker die in de slotfase werd bestendigd door clubicoon Bart Meulewaeter.
Extreem hoge temperaturen verhinderen snel en vlot voetbal en beide teams hadden er behoorlijk last van. De studieronde duurt dan ook extreem lang. Na 18 minuten trapt Nicolas een hoekschop en die gaat via de rug van een thuisspeler in doel. Niemand van zowel de Kalkense als de Leedse staf, als het leidende trio wist wiens rug dit was en dus wordt het doelpunt toegekend aan de Leedse nummer 7. Het antwoord van Kalken volgt meteen. Keisers besluit op de lat (19′). Halverwege de eersre helft pakt Jelle De Crick uit met een knappe actie en mikt amper over de dwarsligger (23′). Elewaut doet hem dit na op een vrije trap centraal voor doel (33′). Tot aan de rust is er langs beide zijden veel goede wil, maar gevaar valt er niet te noteren.

De thuisploeg komt na de pauze het gevatst uit de kleedkamer. Een vooral veel kankerende Poppe knalt de gelijkmaker binnen (49′). Op het uur zjn er 2 prima mogelijkheden voor Nils om groen-wit op voorsprong te brengen, telkens op voorzet van Jelle Hornick. De eerste keer glijdt hij de bal naast (60′). De tweede keer komt hij net iets te kort (61′). Kalken verhoogt dan de druk en komt op voorsprong wanneer Baes een hoekschop met het hoofd tegen de touwen verlengt  (79′). Jong Lede slaat alle krachten die er nog zijn bij elkaar en gaat verwoed op zoek naar de gelijkmaker. Op vrije trap van Nicolas knikt Jari voorlangs (84′). In de slotminuut van de reguliere speeltijd krijgt Jong  Lede een hoekschop. Doelman Bart Meulewaeter versterkt de Leedse aanwezigheid in de 16.

De technische staf roept dat er nog 4 minuten te spelen zijn en willen de Leedse ouderdomsdeken liefst niet mee vooraan. Gelukkig luisterde Bart niet, want de overwaaiende bal belandt pardoes tegen zijn voorhoofd en zijn neus en al even pardoes tegen de netten. Een explosie van tevredenheid is het resultaat. Kalken trapt af en de Leedse staf roept ‘ref het is gedaan’. Raar hoe 4 minuten plots kunnen verdwijnen. Hoe dan ook, Jong Lede behaalt zijn eerste, meer dan verdiende punt en mag terug blikken op 2 sterke prestaties tegen 2 titelkandidaten (Wielsbeke en Kalken) en had eigenlijk meer dan dat ene punt verdiend.

Scroll naar boven