KVC Jong Lede 1 – 2 KSC Wielsbeke

Compleet onverdiende nederlaag na een intense wedstrijd aan een hoog tempo en waarbij groen-wit een zeer groot strijdershart toonde. Volgens Het Nieuwsblad eindigt Wielsbeke op plaats 3 en Jong Lede op plaats 8. Vandaag was er geen verschil te zien, integendeel.
De thuisploeg schiet met veel overgave uit de startblokken. Op hoekschop kopt Joren over (5′). Robbie lanceert Jelle De Crick. Doelman Vanderbeken duwt het schot met de voet in hoekschop (6′).

Tot minuut 17 is Lede baas, maar krijgt dan een lesje in efficiëntie. Een vrijstaande Dekiere kopt een voorzet van op links tegen de touwen (18′). Dit doelpunt zorgt er voor dat groen-wit even van slag is. Toch wordt vrij snel de drive van het 1ste kwartier terug gevonden. Nils knalt van uit een zeer scherpe hoek op doel, maar opnieuw redt Vanderwbeken de meubelen. Enkel een hoekschop is het resutaat (25′). Wielsbeke stribbelt even tegen met een schot voorlangs van Decoster (28′). Jelle De Crick heeft een knappe actie in de 16 in de voet. Uit de draai mikt hij naar doel. Vanderbeken duikt gepast in de hoek en staat opnieuw enkel een hoekschop toe (31′). Jari kopt op vrije trap over (36′). Nils kopt op de lat (38′). Op vrije trap van Nicolas duwt Jari binnen, maar met een enorme reflex voorkomt Vanderbeken de gelijkmaker (41′).

Hoeft het gezegd, een meer dan onverdiende voorsprong voor de bezoekers bij de rust.
De tweede helft blijft het Leedse overwicht, maar zijn de kansen schaarser. Na een schitterende actie van Jelle De Crick kan Jelle Hornick alleen op doel af. De youngster werkt af alhoewel Vanderbeken er toch nog een voetje kon tegen zetten (68′). Jong Lede is niet tevreden en gaat voor de volle buit. Omwille van de al enorm geleverde inspanningen en het zeer warme weer, komren er wel geen kansen meer. Wielsbeke verschijnt nog eens voor doel, maar Bart weet raad op de poging van Coopman (77′). Kansen niet benutten betekent meestal dat men het deksel op de neus krijgt. Het is nu niet anders. Een overwaaiende voorzet van op links doet Ilian zeer ongelukkig de bal in eigen doel belanden (80′). Jong Lede strijdt nog met enorm veel overgave om toch die meer dan verdiende gelijkmaker te kunnen netten, maar goede wil alleen volstaat helaas niet. Een gebrek aan afwerking, een zeer sterke bezoekende doelman en pech (ook een niet gefloten strafschop) zijn de redenen dat de uitslag meer dan andersom moest geweest zijn.

Scroll naar boven