KRC Waregem 1 – 1 KVC Jong Lede (str. 4-3)

Jong Lede heeft de eerste confrontatie in de Croky cup niet overleefd. Na een vrij zwakke wedstrijd van beide teams, was de thuisploeg iets beter in het nemen van strafschoppen en mag zo volgende week de verplaatsing naar Hades Hasselt maken.

De eerste helft heeft, buiten wat (ongevaarlijke) hoekschoppen en vrije trappen weinig om het lijf. De beste mogelijkheid is voor Jong Lede. Ilian knap tot bij Nils. De Leedse aanvaller trapt uit een scherpe hoek voorlangs (22′). Het eerste deel van de tweede helft is groen-wit getint, zonder dat men kan spreken van een overtuigend overwicht. Jelle Hornick sprint de rechterflank af, legt terug tot bij Nicolas, maar deze besluit hoog over (50′). Even later valt de openingstreffer. Nicolas neemt een hoekschop van op links en de bal belandt via Desmet in eigen doel (55′). Waregem reageert vrij lauw en Jong Lede kan op counter weinig gevaar creëren.

Toch lukt de verdubbeling van de voorsprong nog bijna. Nils tot bij Jelle Hornick, knal pal op doelman Lava (amper 17 lentes jong) (72′). Kort voor affluiten, enfin kort voor het einde van de reguliere speeltijd, snelt de ingevallen Thibau Dierickx op links weg. Thibau maakt zelf zijn actie af, waardoor hij er enkel een hoekschop aan over houdt. Breed leggen naar 2 toegesnelde, volledig vrije, companen had zeker voor een geruststellende voorsprong gezorgd (87′). Dit breekt Jong Lede nog zuur op. Waregem gooit nu toch alles in de strijd en de bezoekers verliezen een beetje het noorden (lees: komen er niet meer uit).

De nochtans goed leidende ref laat ruim 3 minuten over spelen en in de slotseconde volgt een lokale voorzet van op links, over iedereen over, tot bij Driessens die vrij onorthodox de bal in doel devieert (93′). Meteen hierop volgt het eindsignaal. Strafschoppen dus. Waregem begint en telkens wordt de elfmeter perfect omgezet, allen keihard en hoog in doel. Voor Jong Lede zijn Nils, Jelle De Crick en Jelle Hornick succesvol. Robbie neemt de vierde, knalt ook keihard, in de winkelhaak, maar helaas niet tegen de netten. De bal ketst terug in het veld. J

Jong Lede uitgeschakeld omdat Dutoit de 5de strafschop ook knap verzilvert. Volgende week dus geen verplaatsing naar Hasselt, maar een thuiswedstrijd op zaterdag 12 augustus om 18u30 met als tegenstander Denderhoutem.

Scroll naar boven