KVC Jong Lede 0-3 VW Hamme

Na 7 wedstrijden zonder nederlaag op rij, is de achtste er teveel aan. Ondanks een knappe eerste helft, is er, na een dramatisch kwartier in de tweede helft, geen puntengewin en lijkt het behalen van de derde periodetitel plots ver weg.
Groen-wit begint goed aan de wedstrijd. Na een knappe combinatie tussen Joren en Jelle, besluit deze laatste van dichtbij in het zijnet (5′). De thuisploeg versiert dan 3 hoekschoppen, telkens zonder resultaat. Op vrije trap kopt Nils aan de 2de paal nog nipt over (35′). En Hamme ? Deze hebben in de eerste 45 minuten geen enkel gevaar gecreĆ«erd. Jong Lede kwam er telkens voetballend knap uit, maar, buiten de eerder beschreven mogelijkheden, kent ook doelman Van Haver alle rust.
Donderpreek tijdens de rust in de bezoekende kleedkamer ? Geen idee, maar in minder dan een kwartier tijd meppen de Waaslanders de thuisploeg volledig tegen het canvas. Vrijwel direct na de start van de 2de periode, is er een Hamse counter. Ponnet besluit voorlangs (47′). De secondewijzer is nog niet volledig rond wanneer het openingsdoelpunt valt. Smet breekt uit op rechts en knalt onhoudbaar binnen (48′). Hoe onzeker Hamme de eerste helft was, hoe plots ze nu met zelfvertrouwen voetballen. Bij Jong Lede is het net omgekeerd. Plots valt de cohesie en de coƶrdinatie weg. Amper drie minuten later is de wedstrijd gespeeld. Claeys kopt aan de 2de paal raak (51′). De tegenprik van de thuisploeg is zwak. Op een actie van Nils redt Van Haver in twee keer (55′). Aan de overzijde redt doelman Vincent Bosteels met de voet (56′). Op het uur is het dan helemaal over voor Jong Lede. Super solo van Smet, breed tot bij Ponnet en raak (61′). Hamme controleert en groen-wit mist creatievermogen om nog enige spanning in de wedstrijd te brengen. De ingevallen Wout Verkimpe komt iets te kort om binnen te duwen (69′). Op hoekschop kopt Claeys in, maar Ilian redt op de lijn (70′). Tot het eindsignaal valt er niets meer te beleven. Hamme zet hierdoor een stevige stap richting titel en winst in het derde periodekampioenschap. (verslag Roland Creutz)

3 gedachten over “KVC Jong Lede 0-3 VW Hamme”

 1. Marc Meuleman

  Abrupt einde van een hele mooie reeks , een schitterende derde periode waarin de toch wel voornaamste doelstelling werd behaald. Het mislopen van de derde periode titel kan ontgoochelend zijn, maar waar is de logica wanneer een team die het merendeel van de competitie in de degradatiezone vertoeft plots zou meestrijden om een bijkomende promotieplaats op basis van 10 sterke wedstrijden. Het zegt iets over de onzin van het format met periodetitels.
  Een competitie is een regelmatigheidscriterium over 30 wedstrijden. De nummers 1 en 2 promoveren rechtstreeks, de nummer 3 promoveert eventueel, punt aan de lijn.
  Er schuilt zelfs een vorm van competitievervalsing in. Hoe vaak is het al niet gebeurd dat vooral de winnaar van de eerste of tweede periode zijn bepalende spelers laat rusten eens ze in de reguliere competitie niets meer te winnen of te verliezen hebben, om vervolgens uitgerust en blessurevrij aan de nacompetitie te beginnen.

 2. Derde periodetitel zit er nog steeds in, maar hoe interessant is deze voor Jong Lede ?
  Linkerkolom beogen in deze reeks en een onbezorgd seizoen draaien is zekee even interessant.
  Enkel hopen op mindee gekwetsten en meer supporters !!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven