KHO Wolvertem-Merchtem 2 – 2 KVC Jong Lede

Wedstrijd die bol stond van drama en ergens wel op een logisch gelijkspel eindigt.
Bij Jong Lede o.a. geen Joren De Crick, Nicolas Van Peteghem (out rest seizoen) en Raf Leemans (uitgevallen bij de opwarming). Toch opnieuw een pak ervaring kwijt en dat bij het ‘zwarte beest’.
Het eerste kansje is voor de bezoekers. Jelle met een knappe actie, maar hij mikt over doel (3’). Wolvertem-Merchtem neemt erna de wedstrijd in handen. Vier hoekschoppen binnen een tijdspanne van 5 minuten leveren geen resultaat op. Bij de vijfde is het wel raak. Groen-wit kan de bal niet echt ontzetten en Mokam Noumen mikt raak (12’). Dit is meteen het laatste wapenfeit in een vrij zwakke eerste helft. De staat van het terrein laat ook niet direct mooi voetbal toe. Wel iets na het halfuur een eerste ‘drama’. Perrault duwt voor de 2de keer, kort na elkaar, Frank in de rug en die botst op Bart. De Leedse doelman heeft een lange verzorging nodig en dient uiteindelijk gehavend het terrein te verlaten. Samen met het niet meteen kunnen invallen van 2de doelman Vincent Bosteels, ligt het spel ruim 10 minuten stil (belangrijk).
Hoe weinig opwinding er was in de eerste helft, des te meer is er in de tweede helft. Jong Lede ontsnapt aan een dubbele achterstand wanneer De Keyser, op voorzet van Perrault, nipt voorlangs kopt (50’). Vanaf dan volgt een zware Leedse druk. Mauritz brengt voor vanop rechts en Jari kopt binnen (56’). Even nuttig is Jari aan de overzijde, wanneer hij met het hoofd redding brengt op de doellijn (59’). Arthur brengt de bal voor van op rechts en in de rebound knalt Maurits perfect tegen de touwen (63’). Een assist en een doelpunt. Knap. De bezoekers drukken nog even door teneinde de voorsprong uit te breiden. Bijna lukt dit, maar Manki besluit van dichtbij nog over de kruising (72’). Wolvertem-Merchtem moet absoluut winnen om nog een waterkans op behoud te maken en schakelt over op een 3-5-2. Jong Lede komt nu zwaar onder druk en veelal is het pompen of verzuipen. Vincent voorkomt met een klasseredding de gelijkmaker en in de rebound staat de paal in de weg (77’). Wanneer de thuisploeg een vrije trap centraal voor doel ‘krijgt’, volgt een scrimage waarbij De Keyser uiteindelijk scoort (81’). De Brabanders drukken door, maar op een perfect uitgevoerde counter knalt Nils over (84’). Manki heeft dan DE kans om Jong Lede op voorsprong te brengen. Een snelle uitbraak brengt hem alleen voor doel. Deloose grabbelt de bal echter uit de voeten (84’). En dan is er minuut 87. Robbie Ringoet valt in voor Arthur. Jelle De Crick snelt iedereen nog eens voorbij maar schiet naast doel (89’). Robbie, drie minuten op het veld, breekt dan uit op rechts, gaat neer in het duel en breekt hierbij de rechterarm. Een rare breuk waarbij de ongelukkig getroffen speler het uitschreeuwt van de pijn. Uiteindelijk dient de ziekenwagen langs te komen, nadat Robhie, na lang stil liggen van de wedstrijd, met de draagberrie naar binnen wordt gebracht. Volgens een lokale zwaar gepensioneerde supporter, een kwartier tijdswinst. Of hoe het verstand ergens zit, maar zeker niet op zijn plaats. De ref haalt dan het reglement boven (eerste helft 10 minuten en nu al tijdje, indien het 30 minuten wordt, fluit hij af en dient de groene tafel te beslissen !!! Er is dan uiteindelijk nog 1 minuut blessuretijd officieel te spelen. En bijna houdt de thuisploeg de drie punten nog in eigen rangen, want in de allerlaatste seconden ‘krijgen’ ze nog een vrije trap die gelukkig geen resultaat oplevert. Op basis van de ganse wedstrijd is een gelijkspel een logisch verdict. Jong Lede is nu officieel gered en leidt met 3 punten voorsprong op Hamme in het derde periodekampioenschap. En laat het nu aanstaande zondag net Lede-Hamme zijn.
(Roland Creutz)

3 gedachten over “KHO Wolvertem-Merchtem 2 – 2 KVC Jong Lede”

 1. Weeral enorme tegenslagen met gekwetsten maar bravo aan de invallers die zich goed van hun taak kweten .
  Ik vreesde echt voor deze ref en weet niet wat zijn invloed was op de uitslag .
  Al bij al is het eindresultaat niet slecht, gered en een punt meer voorsprong in de derde periode.
  Hopelijk kunnen we zondag tegen Hamme een deftige ploeg opstellen en de punten thuishouden en komt er een pak volk kijken zodat de kassa eens flink kan rinkelen !!

 2. Marc Meuleman

  Het allerbelangrijkste van dit resultaat is de zekerheid van een verlengd verblijf op nationaal niveau. Wat zich pakweg 2 maanden geleden als zeer moeilijk aandiende is uiteindelijk vrij ruim voor het einde van de competitie gerealiseerd dankzij een fantastische 3e periode. Alvast proficiat met het behoud.

 3. Beste,

  Proficiat met het verzekeren van jullie behoud!!…Succes nog met het verdere verloop voor 3e periodetitel ook…Maar ivm de opmerking dat het verstand ergens anders zou zitten, behalve op zijn plaats bij een bepaald persoon….het verloop en tumult in de heenmatch vergeten misschien??? Dit terzijde….toch een snel herstel gewenst voor desbetreffende speler, dit was een ongelukkige val jammer genoeg 🙁

  “Samen met het niet meteen kunnen invallen van 2de doelman Vincent Bosteels, ligt het spel ruim 10 minuten stil (belangrijk).” Idd zeer belangrijk, onbegrijpelijk dat het zolang moest duren…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven